lørdag 15. september 2012

Birkebeinerløpet 2012; fjelløs

Som bildet indikerer: Ganske mye gjørme!

Liten oppsummering: Dro fra byen kl. 8 - viste seg å bli noe snau tid til start for førstemann i bilen som skulle i ilden 11:45. Vi hadde kjøpt p-billett for plass oppe ved start ved Birkebeineren skistadion, men oppi lia ble vi loset ned mot et jorde i overkant av Håkonshall og måtte tusle ned til hallen for buss opp til start. Neste år: Beregn avreise omlag 4,5 timer før start - eller overnatt på Lillehammer :)

Nydelig vær (omlag 15 grader i sola?), tøffe oppoverbakker de første 6-8 km,  heldigvis avbrutt av en og annen nedover samt noen flater, mye off-road, veldig mye gjørme, mye skog, noe grus, lite fjellheim (slik vi er vant til fra tidlgere år - savnet akkurat den; fjellheimen).

Antrekk: Singlet, shorts, drikkesekk.

Ny-skoa funka fint :) - er i kveld vasket!

Holdt et jevnt og greit tempo. Dvs. ikke helt: Gikk, i likhet med veldig mange andre, i en del av bakkene som var de første kilometerne. Ikke no vits forsøke få krampe. Gikk vel omtrent like fort som jeg ville klart løpe i de kneikene.

Klarte mitt forhåndsatte mål mht. tid :)

Om jeg likte den nye trasseen? Tja... egentlig ikke:
1) De fleste av oss måtte gå i kneikene som kom de første kilometerne. Hadde vært ok med en løype hvor det gikk an å løpe hele veien, også for oss mosjonister.
2) Hvor er fjellheimen? Birken er for meg fjellet ned til Lillehammer. Det være seg på sykkel eller ski - eller løping frem til nå. Årets trasse går i skau. Lite med fjell å se.

Redd jeg ikke får ønsket mitt oppfylt: Gå tilbake til gammel trasse med start Sjusjøen!!!

Et lite ps til meg selv: Ha sokker som er såpass høye at tidsbrikken kan festes utenpå sokken. Også i år klarte jeg å få gnagsår etter borrelåsen til brikken.