søndag 16. juni 2024

Birkebeinerløpet 2024

Det var fint å oppleve Birkebeinerløpet i går. Godt å erfare at treningen jeg har lagt ned de to siste månedene faktisk hjelper.  Sammen med søster fikk jeg en fin tur. Beina ble riktignok veldig tunge mot slutten, slik at jeg ikke klarte å "gønne på" da søster spurte om jeg hadde mer å gi.

Dagen startet grå og med lett regn i lufta. Da vi startet klokka 12:20 (pulje 15 av 16), var det opphold, og sola dukket etter hvert frem her og der underveis. Underlaget var stedvis meget vått. Det ble et realt gjørmeløp flere strekker.  Det var en som nevnte "Dette er et løp for de spesielt interesserte".  Selv har jeg jo opplevde dette tidligere, slik som i 2019

Søster og jeg skiftet på å lede. Med søster foran følte jeg tidvis at tempoet ble litt for høyt, men jeg hang meg på. Sluttiden ble bedre enn jeg hadde håpet på. Av sammenlignbare løp kunne jeg ikke se på Birkebeinerløpet 2021 - den gang skulle vi innom Maihaugen og løypa ble da neste en km lenger enn dagens. Tilbake til mitt løp i 2019 (jeg deltok ikke i 2022 eller 2023 og 2020 ble avlys pga. Korona) ser jeg at gårsdagens løp gikk 11 minutter fortere. Tilbake til 2018 var tiden min 7 minutter bedre enn i går. Kan bare konstatere at jeg den gang var yngre og i bedre form. 

Skal sies at startområdet i går var endret fra tidligere. Tro hva grunne var til det? Lengden på løypa ble dog den samme som før 2021 (den med Maihaugen).

Birkebeinerløpet er veldig bra organisert; dette kan de! De frivillige skal roses for innsatsen de gjør for oss løpere før start, underveis og etter målgang. Uten dem hadde løpet blitt en god del annerledes. 
Av saker jeg skulle ønske var bedre:

Ved Cirkel K Lillehammer bør det stå skilt til hvor parkere. Det har det gjort tildligere.
Ved start kunne det vært mer musikk. Det var noen oppvarmere med kul musikk, men disse pakket sammen rett før vår pulje skulle starte. Hva var det for noe? Også vi som startet på slutten fortjener god stemning.
Stemningen underveis i løypa kunne også vært bedre i form av musikk. Var vel bare ett sted jeg hørte noe musikk ut i fra en liten høyttaler (ante at det var en marsj - innbilte meg i hvert fall det - og som korpsmenneske ga det meg glede).

Slik ser nå min historikk ut på Birken:

Birkebeinerløpet: 11 ganger.
Birkebeinerrittet: 12 ganger (ink. to ganger FredagsBirken og en gang SommerBirken)
Birkebeinerrennet: 9 ganger (inkl. en gang VinterBirken).
Birkebeinertrippelen: 9 ganger.

Neste år planlegger jeg å delta på alle tre arrangementer, Slik oppnår jeg rennet og trippelen 10 ganger. Litt stas å runde det tallet.