lørdag 17. mars 2012

Sløsjføre....

Da er årets Birkebeinerrenn over, og jeg kan ikke si noe annet enn at jeg er fornøyd! Drømte om å perse, men gikk 59 sekunder saktere enn i fjor, som er det beste året av de tre årene jeg nå har deltatt.

Hvorfor ingen persing? Tja, skal jeg komme med noen unnskyldninger a?? Liker jo ikke det, men konstaterer følgende:

Jeg har trent langt mindre det siste halve året enn jeg gjorde tilsvarende periode for et år siden. (Dette forhindret meg ikke å gå fortere på årets Holmenkollen skimaraton enn jeg gjorde i fjor...) Dagens føre var vanskelig og sugende. Det var realt påskeføre. Holdt ikke med det jeg smørte på i går (jamfør forrige innlegg). Før start tok jeg på litt Swix universalvoks 22N. Det holdt ikke; bakglatt så det holdt. Før to mil var passet, hadde jeg stoppet to ganger for å legge på Swix KR70 rødt klister. Siste gang la jeg også på litt VR60 i håp om å bli kvitt isen i rubben; hjalp lite... Tro hva jeg skulle ha gjort? Lagt tykker lag i går? Nja... Kanskje heller noe mer KR70 i dag, tenker jeg. Type ha gjort det alt før start. Var for stressa der ute i løypa de to gangene jeg stoppet for å legge på. Er jo ikke gjort på en-to-tre å legge klister, og der ute i løypa tenkte jeg på sekundene som fôr avgårde.

Startet i pulje 17. Meget dårlig med spor. Vi snakker sløsj det meste av tiden. Der det var faste spor, var det islagt.

Været var stort sett overskyet med glimt av sol. Temperaturer på 3-4 plussgrader, antar jeg.

Birkebeinerrennet 2010: Jeg hadde meget dårlig feste og dårlig glid. Helt utslitt i armene før to mil var passeret.

Birkebeienrrennet 2011: Jeg hadde supert feste! Men dårlig glid...

Birkebeinerrennet 2012: Dårlig feste, bra glid! (Takk til Oslo Sportslager som fiksa den!).

Birkebeinerrennet 2013: Supert feste og glimrende glid??!

Må til slutt få skryte av gjengen som er med på å gjøre Birkenarrangementene til de flotte opplevelsene de er! Både de som får penger for jobben og alle de frivillige. Uten dem hadde turen over fjellet blitt en helt annen. Supert å møte disse blide folka som servere mat og drikke :)

Bildet er fra startområdet. Ganske gjørmete der i dag...