torsdag 9. mai 2024

37 dager til Birkebeinerløpet

Birkebeinerløpet kommer stadig nærmere! Fra uke 16 med start 15. april, har jeg maktet å få inn tre joggeturer i uka. Det har blitt to turer av det kortere slaget (under 10 km) og en tur som er  10 km eller lenger. Jeg har økt den lengste turen jevnt trutt: 10 km, 12 km, 15 km og 16 km. Sistnevnte var i dag. 

Jeg har - som jeg vel har nevnt tidligere - en hektisk hverdag som starter klokka 5:00, og jeg er tidligst hjemme fra jobb kl. 17:30. Etter slike dager orker ikke jeg jogge. Så når jogger jeg? I dag er det helligdag og greit med jogging. Ellers går det i å jogge i helgene samt at jeg også kan få lagt inn en kort tur (3 km) torsdag før jobb (den turen tar jeg når jeg kommer til Oslo rundt kl. 6:30). 

I går brøt jeg med det at jeg ikke orker jogge etter jobb, Hadde et ærend nede i bygda da jeg kom hjem kl. 18 (mye kø hjemover i går gjorde at vi var sent hjemme). Jogget ned til bygda og deretter hjem igjen. Slik ble det 4 km. Dagens tur av det litt lange slaget, har jeg jogget tre ganger tidligere, i 2020 og 2021. Tiden min i dag er neste fire minutter svakere enn bestetiden min. Trøster meg med at jeg er noen år eldre (det går fort mot 60) samt at jeg trener ikke for å oppnå noen god tid i Birken. Jeg trener fordi det er deilig å kjenne at kroppen faktisk mestrer å jogge såpass langt. 

Turen i dag går delvis på asfalt og delvis på grus og på greie gangveier. Noen fordeler med å bo på landet :)