søndag 12. april 2015

Hvile meg i form nå mot Sentrumsløpet

Helt siden Birkebeinerrennet for tre uker siden og den tremils joggeturen to dager etter, har jeg kjent på meget stinne lår (baksiden). I tillegg sliter jeg stadig med den betennelsen i høyre vrist. Den plager meg dog mye mindre enn låra.

I dag jogget jeg to mil i tildels sterk motvind. Det var meget tungt. Jogget i shorts og t-skjorte; varmen har kommet. Mulig hadde det hjulpet noe på kreftene om jeg hadde tatt med meg drikkesekken.

Jeg har innsett at å løpe så langt som tre mil kun to dager etter Birken, ikke var det klokeste. I uka med tremilsturen jogget jeg en tur til på en mil. I de to ukene etter har jeg jogget tre turer hver av ukene (av typene en kort (6 km), en på en mil og en lang (mellom 17 og 20 km). På alle disse turene har jeg kjent på vonde lår.

Nå er min plan følgende foran Sentrumsløpet om knappe to uker: I uka som ligger foran skal jeg vente til onsdag med å jogge. Da vil jeg jogge min korte tur på 6 km. Deretter vil jeg i løpet av helgen jogge en tur på en mil (dvs. hvis jeg da ikke befinner meg i fjellheimen, hvilket er en liten mulighet). I samme uka som Sentrumsløpet, vil jeg jogge min korte tur på tirsdag. Deretter vil jeg ikke jogge noe før løpsdagen som er på lørdag 25. april.

Jeg ser tilbake på fjoråret. Da jogget jeg meget lite fra januar og frem til Sentrumsløpet (72,9 km). Så langt i år har jeg jogget 349,04 km. Allikevel: 8. april i fjor løp jeg min korte tur (6 km) på 34:23. 7. april i år brukte jeg over to minutter mer; 36:46.

22. april i fjor brukte jeg 57:19 på milturen min (den er rundt 10,3 km lang). Samme tur brukte jeg i går 1:01:18. Nå setter jeg min lit til at hvile gjør underverker på kroppen og energien :)

Etter Sentrumsløpet er det bare å se frem til Edinburgh Marathon :)