lørdag 8. juni 2013

Birkebeinerløpet 2013 - over all forventning!

Ja, jeg sa jeg skulle være fornøyd med å klokke inn til samme tid som i fjor. Jeg perset! Og det med hele 7 min. 25 sek.! Dagens tid: 02:01:19. Godt fornøyd :)

Litt om dagens løp: Dro fra byen nærmere fire og en halv time før løpstart 11:55. Det var passe starttid fra heimen (husk til neste år!). Vel oppe på Lillehammer kl. 10 ble det å stå noen minutter i kø før vi fikk parkert på jordet like over Håkons hall.

Så bar det opp i buss til start ved Birkebeinerstadioen. Der skulle vi først hente startnummer. Det var ikke godt organisert! Køen var lang som et vondt år; greit. Mindre greit da at den obligatoriske scanningen av konvoluttene skjedde få meter unna der vi hentet startnumer. Det var liksom bare å snu på hælen etter at jeg fikk startnummerpakka, for da å stå i ny kø til scanningen.

Det som etter vært ble bra: en dame kom og sa at vi som ikke hadde endret noe på vår profil den siste uka, bare kunne ta konvolutten og gå uten å scanne; det gjaldt bl.a. meg :)

Så de obligatoriske doturene før løpet startet. Været: rundt 15 grader, delvis skyet med mange solglmt og en liten vind. Perfekt løpevær.

Jeg mislikte denne løypa sterkt i fjor. Hadde dog et håp om at andre gang her skulle gi meg et annet syn på løypa. Det gjorde det! Jo visst, det er mange oppoverbakker og kneiker de første åtte kilometerene. Og ja, jeg måtte også i år gå i en fem-seks av kneikene, men jeg tror ikke jeg gikk like mye som i fjor. Uansett var jeg nå mentalt forberedt på det som ventet.

Jeg hadde ikke med meg drikke; første gang i et langløp. Det gikk bare bra. Jeg passet på å drikke godt ved alle drikkepostene (fire i tallet). Stoppet da opp og gikk sakte noen meter mens jeg drakk.

Jeg hadde satt plaster rundt venstre ankel og plasserte der tidtakerbrikken (hadde ikke klart å skaffe meg lange sokker). Det hjelp til en viss grad mot gnagsår, men brikkebåndet skled ned og kilte seg fast mellom sokk og plaster der bak på akillesen. Så der har jeg nå et fint gangsår... Lange sokker er nok det eneste som vil hjelpe, men så var det å finne lange løpesokker!

Løypa var flott i dag til tross for alt regn som har kommet de siste ukene. Jo visst var det gjørme her og der (og skoa fikk virkelig badet i den!), men generelt vil jeg si at det var gode "føreforhold".

En annen sak som var utrolig digg: Jeg kjente ikke til noen av kroppens vondter!!! Ingen kramper i legger eller lår, ingen rygg eller arm som skrek eller murret og intet kne som gråt. Det var utrolig godt!

Morsomt var det å løpe med søster hele veien. Hun hang på meg som en klegg, og vi klokket inn til nøyaktig samme tid. Veldig gøy da for henne, som er i en aldersgruppe over, å kunne motta det berømte merket :)
--------

Jeg har sammenlignet mine kilometertider nå med fjorårets. Ser at jeg jevnt over løp fortere i dag, bortsett fra på den første kilometeren, der tapte jeg 12 sekunder i forhold til i fjor. Tror det har noe med at jeg startet langt bak i feltet og tidvis ble løpende litt for sakte i kø. Ser ellers at det også i år var syvende kilometer som gikk saktest. Minnes at det er en lang bakke der som gjør at jeg gikk ekstra mye akkurat på den kilometeren.

Til slutt takk til arrangørene og alle de frivillige som vet å gjøre Birkearangementene til en meget bra opplevelse for meg som deltaker :)
----
Ego og søster som beit seg fast hele veien til mål: