lørdag 19. mars 2022

Birkebeinerrennet 2022 - en følelse av påske (på godt og vondt)

Først: Jeg skrev så kjekt på slutten av februar at jeg skulle delta på både Holmenkollmarsjen og Birkebeinerrennet. Det ble kun sistnevnte (dro heller til Skeikampen og koste meg i skiløypene der i helgen for Holmenkollmarsjen). Ser også at jeg skrev jeg skulle delta som frivillig i Holmenkollen. Det ble det heller intet av pga. korona.

I dag var det duket for Birkebeinerrennet og det i strålende sol og etter hvert mange plussgrader. Det ble en slitsom tur i det nydelige været. 

Jeg hadde på forhånd preppet skiene med en Guruwax-pute i bånn, tre tynne lag Blå Extra og tre tynne lag VP50.

Forstod før start i dag at dette kom til å bli glatt. La derfor på to-tre lag med VP60. I sekken var også med VP65 og Sølvklister. Begge deler ble tatt i bruk ikke lenge etter at første mila var gjennomført. 

I dag var det realt påskeføre. Skiene mine var tidlig bakglatte. Det hjalp minimalt med den smøringen jeg etter hvert la på. Ofte ble det å gå mellom sporene, der var festet bedre. I tillegg til det glatte, opplevde jeg også i løpet av de første milene at skiene kladda.

Det gikk sakte i dag. Godt med alle folka langs løypa som heiet i vei og kom med positive tilrop (i tillegg til enkelte tilbud av sjokolade og dram; jeg sa ja til begge).

I mål var det bare å notere den nest dårligste renntiden ever. Trøstet meg dog med at etter merket var jeg omtrent akkurat like langt bak som for tre år siden, da jeg gikk nesten en time fortere. Det var med andre ord ikke bare jeg som slet i dag.

Dette var mitt 9. renn. Jeg går for det 10. neste år :)