søndag 29. august 2021

Birkebeinerrittet 2021 - takknemlig

 

Det ble en mentalt og fysisk slitsom tur over fjellet i går. Tiden ble elendig, men jeg fullførte. Jeg er takknemlig over å ha en kropp som faktisk fikser sykle 86 km. Jeg vet så alt for godt noe om det å ha en kropp som ikke klarer det man ønsker. Slik er det å ha noen i nær familie som har fått utdelt noen "kort" som det absolutt ikke er noen grunn til å misunne.

Turen fra Rena til Lillehammer i går foregikk i strålende sol og på stort sett tørre, tildels støvete, veier. Min sykkel trenger seg en real vask :)

Jeg slet med tunge tanker underveis. Kroppen var ikke på lag - og jeg er dårlig trent.

Jeg forstod allerede på første mellomtid (Skramstad) at dette gikk saktere enn for to år siden. I mål var jeg knappe 20 minutter etter tiden fra 2019 - en tid som det året var blant de aller dårligste jeg har hatt.

Jeg lurer på om dette var siste gang jeg deltok på Birkebeinerrittet. Det var 12. gang jeg tok denne turen (to ganger FredagsBirken, en gang SommerBirken og ni ganger Birkebeinerrittet på lørdagen). Jeg er nå 56 år. Jeg bor langt unna jobben. Jeg står opp klokka 5, hjemme rundt 17:30. I hverdagen har jeg ikke overskudd til å trene sykkel, jogging og ski. Kanskje er det ikke liv lage for meg og Birken. I år ble det meget sen sykkelstart med første sykkeltur 21. juli. 

Jeg har også jogget fint lite i år, men etter planen stiller jeg til start neste helg for Birkebeinerløpet. 21 km hvorav de første 8 er mer eller mindre oppover. Det kommer til å bli tungt, det kommer til å bli en elendig tid. Men jeg tipper kroppen fikser det. I mål kommer jeg. Og der vil jeg motta en dekketallerken fra Hadeland glassverk som bevis på at jeg har gjennomført løpet 10 ganger samt en mindre tallerken for å ha fullført Trippelen også i år.  Det blir 9. gang. 

Noe i meg ønsker delta på alle Birken-arrangementene også neste år. Samtidig vil noe i meg heller spille golf og dra på motorsykkelturer. Det er kanskje en tid for alt.

Jeg undrer forøvrig på hvorfor Birken gikk vekk fra pin etter rittet. Det blir vanskelig å feste denne medaljen sammen med alle de andre pinsene på korktavla mi.