søndag 10. juli 2016

Ny rundtur i Østmarka

Er bare å se å bli kjent i mi nye mark Østmarka. Nordmarka kjenner jeg jo rimelig godt etter div. gå-, jogge-, sykke- og skiturer der. Etter at jeg flyttet til Annestua i Østmarka ikke langt unna Sandbakken sportsstue, synes jeg det er rett å forsøke finne frem her også. 

Dagens tur ble drøye 48 km - kan trekke av neste fem for strekket ved Durud som jeg syklet frem og tilbake på.

I dag gikk ferden sørover, i motsetning til torsdag, hvor jeg la ferden først nordover. Syklet på fortau/sykkelvei til Siggerud kirke.


Derifra en seks km på Siggerudveien til jeg tok av på Stunnerveien. Dette vil jeg kalle en gyllen omvei fra den asfalterte vei: Inn på fin grusvei. Passerte noen gårder, før jeg etter 2.3 km på grus atter befant meg på asfalt.

Ferden gikk så på vei 154 mot Enebakk. Kom til rundkjøringen ved Vik, der vei 154 møter vei 155, hvor jeg surra litt, men fant snart Bjerklandsveien et par hundre meter ned til høyre for rundkjøringa.

Bjerklandsveien var en gruslagt vei, fin å sykle på. Planen var nå sykle på høyre side av Bindingsvannet til jeg kom til Fjell og kunne ta til høyre mot Bysetermåsan.

Jeg ble i stuss en 2.6 km fra Durud: Plutselig var grusveien over og jeg måtte av sykkelen. Ikke hadde jeg lyst til å gå etter torsdagens lange trillestrekk! Snudde derfor og syklet tilbake til Durud. Der møtte jeg heldigvis gårdskona, som sa at det ikke var så langt å gå fra derifra jeg hadde snudd før jeg atter ville møte traktorvei. Jeg syklet derfor tilbake de 2.6 km før jeg gikk av sykkelen. Trengte bare gå i en 10 minutter før jeg igjen fant sykkelbar vei :)
Fra kryssset Svartholveien/Rausjøveien er det fin asfalter vei vei/grusvei frem til jeg kommer til Skjelbreia. Også i dag ønsket alle hundene meg velkommen til gards :)
I dag valgte jeg trillestien som dukker opp på venstre side kun rundt 150 meter etter hovedhuset på Skjelbreia. Trillet da 1.7 km. Dere som liker stisykling fikser fint å sykle det meste av stykket!

Kom etter hvert til Franskeplassen (en profeti om hvem som vinner kveldens EM-finale?). Derifra en så der humpete traktorvei til Sandbakken. Litt opp og litt ned gikk det også (typisk Østmarka?). Måtte av sykkelen et par ganger grunnet ulendt terreng. Totalt gikk jeg vel en tre km i dag; bedre enn torsdag hvor jeg gikk seks.

Jeg likte dagens tur :) Trolig ikke en drømmetur for dere som ikke liker asfalt. Vil tru at minst halvparten avdagens kilometere bestod av nettopp asfalt.