tirsdag 21. juni 2016

Marka 24

Lørdag til søndag gikk beste søster og jeg Marka24 for 3. gang. Første gang var i 2011; da kom vi ikke i mål. Andre gang var i fjor; da kom vi i mål. Det gjorde vi også i år :)

Startet på Sognsvann kl. 12:00 lørdag og sluttet på samme sted søndag klokka 09:24. Mao. ikke 24, men heller 21,5 timer ute. Det var et vakkert døgn. Vi fikk gjennomført ruta vi planla: syv poster: Tømtehytta, Gørjahytta, Øvre Øyvann, Fortjernbråtan, Kikuttoppen, Kobberhaughytta og Skjennungstua. Totalt ble det rundt seks mil. Beina holdt til mål, men det røyna på for mine den siste mila.

Om være: Delvis skyet, regn utpå natta. Vi gikk halvannen time i regn, fra Fyllingen til Kobberhaugen. Hadde regnjakke på, så veldig våte ble vi ikke (kun på buksa).  Fullt av knott på flere steder der vi pauset; husk myggnett over hodet til neste år!

Kikutstua var som tradisjonen tro ikke åpen der midt på natta når vi kom; trist. Den selvbetjente avdelingen var full av folk og toalettene var stengt (viste seg at det var vannlekkasje; kunne godt stått en lapp om det på døra). Turen opp fra Kikut til Kikuttoppen er kun 1,5 km lang, men tok oss 50 minutter der vi vandret oppover rundt midnatt. Det er en tildels meget bratt oppfart!

Regnet kom da når vi var vel nede fra Kikuttoppen. Vi valgte gå veien til Kobberhaughytta fordi vi var trøtte og slitne. En vei kan gås i sløve, mens en sti krever mer konsentrasjon. Vel fremme på Kobberhaugen i halv fire-tida, la vi oss til å hvile på de harde benkene i storstua etter først å ha fått på oss tørre stillongs. Det ble knappe to timer på Kobberhaugen, før vi gikk for siste posten på Skjennungstua. Bakkene ned til Sognsvann var ikke gode for mine ben - nesten så jeg valgte gå baklengs :)

Gleder meg alt til neste års Marka24 :)


------
Noe helt annet: I dag fikk poden bekreftet at videregående skole er i boks med allmenn studiekompetanse. For de som kjenner podens historie, er dette en merkedag.