mandag 13. januar 2014

Rekreasjon på Gotland

Gotland - Sverige største øy, omlang 90 km fra fastlandet og nesten 3,5 timers båttur fra Nynäshamn. Dit dro jeg sist uke på rekreasjon. Har vært på øya div. ganger tidligere på sommerstid, første gang var vel i 1987.

Sommerstid er Gotland et ferieparadis! Nå i januar var det mørkt og tildels vått. Mørkt, ja. Finnes jo intet gatelys utenfor Visby! Uvant.

Jeg bodde ved det lille stedet Gnisvärd, omlag to mil sør for Visby. Gnisvärd har nok mange sett på Brelett-reklamen :)

Gotland er perfekt å sykle og jogge på for den som liker å slippe mot-bakker! Jeg fikk meg en fin joggetur, "Gnisvärd rundt". 7,5 km gikk unna på 41 minutter - dvs. en hastighet på 11,0 km/t eller 5:28 min/km. Det er et heller fort tempo til meg å være. Siste joggeturen jeg hadde før denne, en og en halv uke tidligere, gikk unna på 10,0 km/t (6:01 min/km) i noe opp-og-nedterreng her jeg bor. Mao. godt bevis for at Gotland er flat - min form var nemlig ikke akkurat blitt bedre i forkant av Gotlandsturen.

Ellers så var jeg så heldig å få være med på to korøvelser og så synge på en kirkekonsert "Här kommer nu ett änglabud" (egentlig en sak av den norske komponisten Arne Dagsvik; "I denne søte juletid"). Også korsang er glitrende i rekreasjonsøyemed.
---------
Nå ser jeg fram til åreste første skitur; sneen har jo ankommet hovedstaden!