fredag 8. februar 2013

Holmenkollmarsjen; dagen før dagen

Er jeg klar som egg til morgendagens Holmenkollmarsj? Neppe. Men akter kose meg de 54 kilometerene gjennom Nordmarka i strålende sol og en 8-10 kalde grader :)

Mine ski ble preppet i ettermiddag. Dvs. glid og grunnvoks er lagt på. Og det av en god kollega som tilbød seg. Kjekt da med en sløydsal til disposisjon for slikt arbeid :)

Dette er lagt på, ut i fra yr-lovnader om 8 til 10 kalde, strålende sol og skiløyper som mottok siste snøfall for en ukes tid siden:

Glid: Ski Go graphite XC i bunn, et lag varmet inn to ganger. Siklet og børstet så. Deretter Swix HF6, varmet inn, siklet og børstet. Ski Go C105 pulver på toppen, varmet inn og børstet. Børstet også med rotorbørste. En rett 1 mm rill på bakskia til slutt, to drag over med den.

Feste: Først rubbet med 100-sandpapir. Så varmet inn grønn Toko gripwax base. Etter at denne hadde avkjølt seg noe: litt Swix V30 varmet inn i dette.

Jeg kommer nok alt i kveld å legge på 5-6 lag med Swix VR40.  Vil ha med meg Swix VR45 og sikkert en eller to enda mykere VR i rompetaska. Livredd for å glippe!

Skal huske sekk med dopapir (husker med gru mangel på dette ved start i fjor), et par boller og bananer for noe næring før start og i tillegg en tørr genser til å skifte med når jeg er i mål. Sekken skal være såpass stor at jeg har plass til en varm jakke eller genser til å ha utenpå skidressen før start. Sekken skal da fraktes til målområdet ikke av meg, men biler som er satt opp ved start til dette formålet  :)
---
Har jo en drøm om å gå omtrent som i fjor. Her er noen tall fra min Garmin 910XT i 2012:

Etter 1 mil: 1:01
Etter 2 mil: 1:57
Etter 3 mil: 2:47
Etter 4 mil: 3:46
Etter 5 mil: 4:50
Etter målgang: 5:13 (offisiell tid: 5:11).
Gjennomsnittshastighet: 10,4 km/t.