tirsdag 24. juli 2012

Minnekonserten 22. juli

Det var en sterkt opplevelse å være tilstede på Rådhusplassen søndag. Minnekonsert. Ett år etter de grusomme hendelsene.

Selv minnes jeg den dagen slik: Satt og så på Tour de France (slik jeg hadde gjort hele rittet, hver dag siden det startet). Gikk ut for å lufte bikkja en mikrotur til postkassa. Da lød et drønn i det fjerne. Bikkja reagerte straks med en uro og vaktsomme ører og øyne. "Slapp av, det er bare torden", sa jeg til bikkja (det hadde jo vært regnvær). Så inn igjen til TVen og Tour de France. Etter hvert ble det klart at en bombe var gått av i byen. Her gjaldt det å ikke trekke forhastede konklusjoner mht. gjerningsperson/personer.

Så meldinger om skyting på Utøya.... Uvirkelig. Forferdelig. Legge seg til dette. Våkne opp til det totalt grusomme; 77 drepte.  For en sak jeg ikke fatter. Helt meningsløst. Så skape en mening i dette. Stå opp for vårt demokrati, for vårt lands verdier. Her er alle like mye verd og har en plass i fellesskapet. Også romfolket (samtidig er det kjekt om de kan følge almenne regler om renhold og søppelhåndtering...).