fredag 8. februar 2013

Holmenkollmarsjen; dagen før dagen

Er jeg klar som egg til morgendagens Holmenkollmarsj? Neppe. Men akter kose meg de 54 kilometerene gjennom Nordmarka i strålende sol og en 8-10 kalde grader :)

Mine ski ble preppet i ettermiddag. Dvs. glid og grunnvoks er lagt på. Og det av en god kollega som tilbød seg. Kjekt da med en sløydsal til disposisjon for slikt arbeid :)

Dette er lagt på, ut i fra yr-lovnader om 8 til 10 kalde, strålende sol og skiløyper som mottok siste snøfall for en ukes tid siden:

Glid: Ski Go graphite XC i bunn, et lag varmet inn to ganger. Siklet og børstet så. Deretter Swix HF6, varmet inn, siklet og børstet. Ski Go C105 pulver på toppen, varmet inn og børstet. Børstet også med rotorbørste. En rett 1 mm rill på bakskia til slutt, to drag over med den.

Feste: Først rubbet med 100-sandpapir. Så varmet inn grønn Toko gripwax base. Etter at denne hadde avkjølt seg noe: litt Swix V30 varmet inn i dette.

Jeg kommer nok alt i kveld å legge på 5-6 lag med Swix VR40.  Vil ha med meg Swix VR45 og sikkert en eller to enda mykere VR i rompetaska. Livredd for å glippe!

Skal huske sekk med dopapir (husker med gru mangel på dette ved start i fjor), et par boller og bananer for noe næring før start og i tillegg en tørr genser til å skifte med når jeg er i mål. Sekken skal være såpass stor at jeg har plass til en varm jakke eller genser til å ha utenpå skidressen før start. Sekken skal da fraktes til målområdet ikke av meg, men biler som er satt opp ved start til dette formålet  :)
---
Har jo en drøm om å gå omtrent som i fjor. Her er noen tall fra min Garmin 910XT i 2012:

Etter 1 mil: 1:01
Etter 2 mil: 1:57
Etter 3 mil: 2:47
Etter 4 mil: 3:46
Etter 5 mil: 4:50
Etter målgang: 5:13 (offisiell tid: 5:11).
Gjennomsnittshastighet: 10,4 km/t.


4 kommentarer:

 1. Tusen takk :)

  Og nå er seks tynne lag VR40 korket inn. Har med VR45, 50 og 55... Får se hva jeg får plass til i jakkelomma i morgen. Trolig blir det kun VR45 og en kork jeg tar med meg. Det ville vel vært det jeg tok med meg, var det en vanlig lørdagstur i marka :)

  SvarSlett
 2. Leser på FB at det er 18 blå i sørkedalen nå! Har lagt omtrent samme som deg, men kun 4 lag vr45.

  Kanskje vi begge kommer under 5 timer i dag? Det er det som er målet mitt ivertfall. Lykke til!

  Får vel komme meg på tbanen til start :P

  SvarSlett
 3. 18 kalde ved start?!?! Yr sier 10!! Vel, overlevde 20 kalde der i fjor... Drar straks avgårde her også. Og blir salig fornøyd med tid omtrent i fjor - under fem timer er nok helt urealistisk for meg. For å si det slik: klarer jeg det, skal jeg gå i "kondomdress" på Birken :)

  Lykke til i dag til deg også, Espen!

  SvarSlett