lørdag 11. februar 2012

Nydelig dag for Holmenkollmarsjen :)

Ja, ingen kan vel si noe særlig negativt om vær og føreforhold i dag. Det vil si, ved startområdet (som bildet er tatt fra) ble det meldt om 17 kalde! Og ja, det var flere enn meg som strevde med å holde varmen der før start. Men da vi vel var startet.... Ble jo fort varm nok i bakkene oppover fra Skansebakken. Og sola da! Fantastisk nydelig å se Marka badet i lys fra sola.

Løypene var bra preparert og holdt godt også for meg, som kom et stykke etter de første startende.

Husker hvordan jeg i fjor åkket og bar meg (inni meg) og sa jeg aldri mer skulle delta på Holmenkollmarsjen (skal jeg snart forsøke si Holmenkollen Skimaraton??). I dag merket jeg veldig lite til denne åkkingen. Turen var faktisk fin! Jo visst, det var noen harde kneiker, ikke minst mot slutten, men jeg hadde det jevnt over bra hele veien.

Litt om smøringen på skia: Jeg lot skia stå ute i natt (noe med at festesmøringen da skal bli enda mer slitesterk, leste jeg på sidene til Oslo sportslager). La så på et par ekstralag med VR45 i tråkket i dag tidlig. Dekket så med et par lag VR40. Var jo redd for ikke å ha feste, må vite. Og bra feste, det hadde jeg jevnt over. Hva så med gliden? Tja, er svaret. Særlig på flatene syntes jeg at folk gled bedre enn meg. Der andre kunne stake, måtte jeg gå i vei. Men nedover, i de berømte bakkene ned mot Fyllingen f.eks., der var gliden min ikke nevneverdig dårligere enn de andres :) Så hva er moralen? Skal jeg gå tilbake til "kun" LF-glider, eller forsøke å holde meg til Cera-pulver? Får tenke litt på den og snakke med noen som har litt mer peil enn meg.

Noe finner jeg urimelig: At jeg i dag går litt fortere enn jeg gjorde i fjor. Jeg har jo det siste halve året trent atskillig mindre enn på samme tid i forrige sesong. Har jeg liksom hvilt meg i form??

Et huske-moment til neste år: Ta med dopapir. Det var intet papir å oppdrive på doene ved start; tildels ugreit for enkelte...

------
Resultater Holmenkollen Skimaraton 2012.

Resultater tidligere år.