fredag 13. januar 2012

In heaven

Så stod jeg der med nypreppa ski på beina og skiløypa klar. De første stavetakene og jeg bare måtte smile. Endelig tilbake i skiløypa!

Jeg fortet meg hjem etter jobb, preparerte skiene (lilla glider og grunnvoks med tre innkorkede lag VR40 på toppen), fikk i meg litt mat og kom meg avgårde til Sognsvann. Temperaturen var er sted rundt null. Forstod rimelig sjapt at mykere smøring måtte til; det glapp. La først på noen lag VR45. Da det fremdeles glapp, la jeg på VR50. Det fungerte fint.

Turen gikk fra Sognsvann til Frognerseteren via Ullevålseter og tilbake. 19.8 km i følge min Garmin 405. Flotte løyper, men noe isete i nedfartene. Masse folk ute; bra!

Utrolig flott dette med lysløype! Det betyr nemlig at det er LYS i løypa! Og det er det hele den veien jeg gikk. Hvorfor da, i all verden, er det noen som går med kraftig blendende hodelykter? De var der alt for mange av. Ikke godt for øya å få en lyskaster rett på. Jeg skånet mine øyne ved å ta en hånd foran. Slik ble det en del en-staves-gåing...

Håpet er at folk med hodelykt innser at de ser mer enn nok av løypa med det lyset som er der, og at de lar hodelyktene være avslått så lenge de befinner seg i lysløypa. Skulle de gå glipp av den lille,hvite edderkoppen, går det nok greit.

4 kommentarer:

 1. Sånn forhold vil jeg også ha til skigåing.
  Glede og smøre know-how. Kanskje en dag? -)
  Godt Nyttårforresten.

  app: hodelyktene, de finnes de som løper ved veien også med lykter så sterke at man ikke ser noe på flere sekunder (føles som minutter), sikkert greit for løperne, men farlig for bilene.

  SvarSlett
 2. Godt nyttår, ja! Ikke skiforhold der du er? Ei heller smørekunnakap?

  Ang. hodelykter: de som plager meg aller mest er de blinkende, de som gjerne syklister har. Jogger jeg og møter på en slik lykt, er det virkelig bare å dekke til øyne med hånda...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er både snø og skiforhold, men jeg er så elendig at skigleden ligger 100vis av timer inn i framtida, og jeg er ikke sikker på om jeg orker jobbe så hardt.
   - ellers har du helt rett - ingen smørekunnskap, bortsett fra blå når det er kaldt, rød når det varmt og klister i påska.

   Slett
 3. Jeg startet på skikurs for to vintre siden samt gikk også i fjor. Hadde stor glede av det. Kjenner at jeg har fått til i det minste LITT flyt. Når det gjelder smøring: Første vinteren hadde jeg hverken feste eller glid. Feste lærte jeg meg i fjor (ikke minst ved metoden til Oslo sportslager m/guruwax (http://www.youtube.com/watch?v=_QHy-rCBYao). I år er planen å få lært meg å glide, da med rillejern som finish. Har ennå ikke kjøpt rillejern, da jeg er noget forvirret over hvilke jern bruke når. Undersøker i disse dager akkurat det. Tenk så kult å ha både feste og glid!

  Video om glider: http://www.youtube.com/watch?v=WSVrqQK9srs

  Video fra Oslo sportslager om rillejern: http://www.youtube.com/watch?v=Hu01x3Q_1s8

  SvarSlett