fredag 13. januar 2012

In heaven

Så stod jeg der med nypreppa ski på beina og skiløypa klar. De første stavetakene og jeg bare måtte smile. Endelig tilbake i skiløypa!

Jeg fortet meg hjem etter jobb, preparerte skiene (lilla glider og grunnvoks med tre innkorkede lag VR40 på toppen), fikk i meg litt mat og kom meg avgårde til Sognsvann. Temperaturen var er sted rundt null. Forstod rimelig sjapt at mykere smøring måtte til; det glapp. La først på noen lag VR45. Da det fremdeles glapp, la jeg på VR50. Det fungerte fint.

Turen gikk fra Sognsvann til Frognerseteren via Ullevålseter og tilbake. 19.8 km i følge min Garmin 405. Flotte løyper, men noe isete i nedfartene. Masse folk ute; bra!

Utrolig flott dette med lysløype! Det betyr nemlig at det er LYS i løypa! Og det er det hele den veien jeg gikk. Hvorfor da, i all verden, er det noen som går med kraftig blendende hodelykter? De var der alt for mange av. Ikke godt for øya å få en lyskaster rett på. Jeg skånet mine øyne ved å ta en hånd foran. Slik ble det en del en-staves-gåing...

Håpet er at folk med hodelykt innser at de ser mer enn nok av løypa med det lyset som er der, og at de lar hodelyktene være avslått så lenge de befinner seg i lysløypa. Skulle de gå glipp av den lille,hvite edderkoppen, går det nok greit.